image003Uppdaterad: 2018-11-05

Storioni Trio

---

 

Hemsida

Affisch

 

Relaterad bild Relaterad bild 

 

Storioni Trio startade 1995 i Holland och består av Bart van den Roer, och bröderna Wouter och Marc Vossen. De spelar musik av de franska kompositörerna Ravel och Chausson samt den isländske samtida kompositören Bjarnason på konserterna I Västmanland.

 

Storioni Trio har en rik pianotriorepertoar  - från Haydn till Henze - och har också specialiserat sig på trippel-konserter med orkester. De har spelat Beethovens samtliga trios i Schweiz och Holland på senaste tiden på både tidstrogna och moderna instrument och deras inspelning av Beethovens trippelkonsert har fått många positiva röster i bl a Sunday Times, Fono Forum and Gramophone Magazine.

 

‘A close-knit, animated ensemble in sound and interpretative intent. Those who might not count the Triple Concerto among Beethoven’s finest works could well be swayed by this intelligently balanced, beautifully played performance.’ –Gramophone

 

De har spelat i Wigmore Hall, Carnegie Hall och blivit inbjuden till festivaler som Kuhmo, Mecklenburg Vorpommern Festival, Osnabrück Kammermusiktage och Trio Festival i the Philharmonie i Moskva. De har också turnerat i Indien, Mellanöstern, Australien, Taiwan, Japan och USA.

 

Storioni Trio är också Artistic Directors för en kammarmusikfestival i Holland, där många goda musiker från hela Europa möts, liksom unga talanger från Holland och Europa. De gästas av Gidon Kremer, Vadim Repin, Jean-Yves Thibaudet, Nelly Miriciou, och Mischa Maisky. Därtill presenterar the Storioni Festival misnt ett nytt verk för pianotrio och en ny trippelkonsert varje år.

 

Bart van de Roer – piano

Wouter Vossenviolin   (Laurentius Storioni, Cremona 1794)

Marc Vossen – cello                   (Giovanni Grancino, Milan 1700)

 

---