image003Uppdaterad: 2017-04-25

Västerås Sinfonietta
Dirigent:                Christian Karlsen

Pianosolist:                Henrik Måwe

---

 

Affisch

Hemsida

 

Västerås Sinfoniettahttp://www.henrikmawe.com/wp-content/uploads/2015/11/m%C3%A5we-12209.jpg 

 

Program

Gioacchino Rossini: Italienskan i Alger

Anders Hillborg: Pianokonsert

Anders Hillborg: Scream Sing Whisper, (uruppförande, sambeställning)

W.A. Mozart: Symfoni nr 38 (Prag)

 

Allmänt

Sedan 1883 har Västerås Sinfonietta bjudit på toner och traditioner. På hemmascenen i Västerås Konserthus spelar den 33 musiker starka orkestern för sin publik i bland annat två abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter samt ett rikt utbud för barn och unga.

 

Vi tror på variation, tradition och innovation. Det betyder att du får möta de klassiska mästarna liksom dagens nya stjärnor, som t. ex. orkesterns  hustonsättare.

 

När man talar om det svenska musikundret avses popgenrer men hit skulle kunna fogas ett namn inom det man kallar konstmusik: Anders Hillborg. Två gånger har han blivit föremål för tonsättarfestivaler, senast 2014 då hans verk mottogs med en entusiasm som vid rockkonserter. Så det är förstås exklusivt att få uruppföra hans Scream Sing Whisper och hans Pianokonsert som kräver en pianist av högsta tekniska kaliber. En sådan har vi i Henrik Måwe, som vi välkomnar i sin gamla hemstad igen.

 

Västerås Sinfonietta har uppmärksammats för flera cd-skivor. ”The Nordan Suite”, tillsammans med Ale Möller, Hans Ek och Lena Willemark vann priset i kategorin Årets Utgåva i Folk- och världsmusikgalan 2015. Sinfoniettan nominerades till Grammis 16 i kategorin Årets klassiska för cd-skivan Andrea Tarrodi, Highlands – Cello Concerto.

 

---