image003Uppdaterad: 2017-10-04

Tomas Janzon trio

---

 

Hemsida

Affisch

 

http://crescendomusik.se/wp-content/uploads/2017/03/Tomas-Janzon-med-Chuck-McPherson-e1490731539965.jpg Tomas Janzon | Experiences

TJ-Trio-2009sm 

 

 

Melodisk jazz med internationella världsartister.

 

Tomas Janzon Trio:

Tomas Janzon - gitarr

Adefelt - bas

Chuck McPherson - trummor

 

Trion som ofta befinner sig på jazzscener världen över överraskade med fantastiska klanger där Tomas Janzons gitarr försänker lyssnaren i behaglig njutning. Hans mjuka anslag och krispiga ton spänner över ett stort register av jazzens pärlor men också i egna kompositioner. Mästaren är fint uppbackad av rytmmästaren Essiet Okon Esslet som hanterar sin kontrabas mästerligt och framkallade vågor av toner som är lika imponerande i solopartier som i ensemble-spel.”

 

-Åke Jansson, Säffletidningen 28 nov. 2015.

 

På den här turnén ansluter Chuck McPherson. Han började sin karriär som trumslagare redan vid 16 års ålder. Han är en begåvad mångsidig slagverkare särskilt känd för sitt mästerliga spel med med vispar.

 

LiRA music magazine:

Den New York-baserade gitarristen Tomas Janzon håller sig inom jazzmodernismens tydligt definierade ramar på Experiences. Han spelar i traditionen från de stora swing- och bebopgitarristerna. Tillsammans med trummisen Albert "Tootie" Heath, basisten Jeff Littleton och Art Hillery på piano och orgel skapar han avspänd och kristallklart svängande musik, vars mjuka gung försänker lyssnaren i behagfull njutning men som därför också kan bli förledande. Musiken är motståndslös, men det behagfulla blir aldrig behagsjukt.

 

Därtill är improvisationerna alltför fokuserade, samspelet alltför tätt och den rytmiska energin alltför påtaglig. Tomas Janzon har ett mjukt anslag, en krispig ton och jag njuter av att dras in i hans melodiska flöde och läckra skalklättringar. Skivan rymmer klassiker både från swingen, bebop och hardbop, men även originalmaterial och ett par vackra improvisationer kring En dejlig rosa. Det är ypperlig musik.

 

Magnus Eriksson, Lira, 2011.

 

---